”Hire good people and stay out of their way”

är ett fantastiskt uttryck.

Som fotograf är det ju kanske inte bokstavligt talat då man i allra högsta grad står i vägen för de flesta i teamet

meritzo-team

Men som ledare är det oslagbart.

Jag älskar att jobba med folk som tar egna initiativ, kommer med idéer före under och efter plåtningen. Jag tar gärna input från stylister, modeller och assistenter.

Men en förutsättning är att alla vet vad vi vill ha ut av plåtningen och att vi alla vågar göra något så osvenskt som fel. Hellre fel än ingenting – om vi gör nio fel så kommer nummer tio att bli magi. Jag vet det och det är viktigt att mitt team vet det.

Därför handplockar jag alltid mina team och castar modeller själv. Jag tror inte att jag har annonserat ut ett modelljobb – någonsin. Det tar lite extra tid men det ger så mycket mer tillbaka.

När jag har varit tydlig och säkrat att alla förstår vad vi gör – då kan jag backa undan och låta teamet göra det de är bäst på. Fantastisk känsla. För det är ju då, när blixtarna börjar blixtra och kamerorna börjar knattra som ridån går upp och festen kan börja.

Då får vi betalt för all planering, bokning av locations, fototillståndsansökningar, modellcasting, budgeteringar etc.

Och det är då, när jag fysiskt står som mest i vägen, det är då jag vill tillföra så mycket syre som möjligt och stå så lite i vägen, mentalt, som jag bara kan.

Kontakta Meritzo