Träning i fotografi och teamwork

Meritzo Emilia

 

Att jobba i team är bland det viktigast för att kreera bra bilder. Problemet med kreatörer är att det ofta ”vills för mycket”. Man vill visa upp allt man kan och det blir lite som en orkester där alla vill höras mest.

Finessen i bra fotografi är att alla i teamet ser till helheten och att det är helheten som är målet. Därför gäller träning i fotografi, precis som i allt annat.

Sara, som till vardags är hårstylist på Preston Hair,  och jag, jobbar mycket ihop och vi kan varandra – hon förstår vad jag menar när jag blandar ihop bländartal med läppkulörer. Det är inte lätt att assistera, styla och rodda samtidigt.

Vi fick för oss att göra en location-fotografering eftersom det är där vi normalt jobbar. Emilia som är dotter till en annan modell jag plåtat vid ett par jobb nyligen, ville se om hon skulle passa som modell och Sara och jag ville träna.

För att få till en 80-tals makup kontaktades Face som skickade Telma. Tack för lånet Face – hon är grym.

På moodboarden hamnade tre bilder : en på Annie Lennox – 80-talsikonen som alla Bowiefans ville gifta sig med, Siouxsie som var med att avla fram punken som nästan rumsren med sitt band the Banshees och slutligen Robert Palmers fantastiska modeller. Någonstans här vill vi vara. Egentligen var det Emilia själv som gav oss idén, bara genom hennes utseende – jag såg direkt associationerna och Sara var inte sen att haka på.

Sara och Telma lämnades med Emilia i några timmar och jag konstaterade att  det var f-n bättre förr ( för det var det ju när man återupplever bilderna från 80-talet) och åkte ut och spanade locations.

Jag hittade ett par bra lägen med miljöer som egentligen inte finns kvar i Sverige – i alla fall inte i Stockholm. Men på 80-talet fanns det stål, industri och tillverkning kvar här. Så det måste vi ju ha i våra bilder.

Så vad händer om man drar ihop ett team med en 13-årig baskettjej som man sätter i händerna på en rutinerad hårstylist och en make up artist som aldrig gjort en plåtning tidigare. Ger dom 5 timmar att förbereda sig på, några moodbilder och säger att det viktiga är det röda, det svarta och det vita.

Jo – det blir grymt bra – och visst finns det modellämne i Emilia

 

 

 

Meritzo Emilia

Meritzo Emilia

 

Meritzo Emilia

Meritzo Emilia

 

Hairstylist Sara Mikaelsson Mua Telma, Face

Hairstylist Sara Mikaelsson
Mua Telma, Face