Jag gillar att jobba konceptuellt med mina kunder. Att titta på målgrupper, vart dom befinner sig i sin vardag. Vilket eller vilka bildspråk ska användas och vilka media ska vi använda oss av.

Ett av höstens fotouppdrag har varit att bygga nytt bildspråk för ABT-bolagen. Transport, logistik och återvinning står inför och under stor förändring. Därför var det extra kul att få uppdraget att skapa ny bildbank för ABT-bolagen. Att det fanns attityd och vilja syntes tydligt bara i färgsättningen av deras nya bilar. Lastbilar och ledningsbilar ståtar numera i en limegrön färg. Kaxigt och med bra signalvärde. Miljötänket står givetvis i fokus, men miljö är ju så mycket mer är ”bara” avgasutsläpp.

ABT-bolagen har många verksamhetsområden med allt från transporter till deponier och kross-verksamhet. Allt med fokus på minimal miljöpåverkan och maximal återvinning. Dessutom även i känsliga miljöer.

Det var  utgångspunkten. ”Skapa en bildbank som talar om vad vi gör”

Så förutom de vanliga lasta & lossabilderna så ville vi ha situationer ur vardagen
Vart ser vi lastbilar och entreprenadmaskiner, hur skapar man en bra miljö för förare och allmänhet. Vad händer med allt materiel de forslar och fraktar och hur använder vi det i vardagen.
En av mina favoritbilder är situationen med barnen och chauffören. Den är verkligen aktuell i alla åldrar – ögonkontakt är allt som krävs

©meritzo

©meritzo

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABT-bolagen

ABTbolagen bildbank

ABTbolagen bildbank

ABT-bolagen_3871