Att vara i topp på världens största bildbyrå

 

Vad innebär det egentligen att vara i topp 10-procent på världens största bildbyrå.

Det innebär förmodligen att jag gör någonting rätt – att mina bilder tilltalar bildköpare och deras kunder i de segment som jag levererar bilder i. Dvs. reklamsammanhang och editorial.

Det innebär inte att man blir rik som ett troll – den tiden är så att säga förbi, men för mig är det en mätning på att mina kunder får det bästa jag kan prestera för deras verksamhet. Att deras kunder älskar mina kunder är det jag lever av. Därför fortsätter jag trots sjunkande royalties och ökande kvalitetskrav att leverera bilder till den här enorma byrån.

Alamy tar in ca 30.000 nya bilder varje dag från nästan lika många fotografer Det ger ca 10 miljoner nya bilder per år och flera hundra miljoner bilder i deras bank totalt. Massivt.

Själv har jag stadigt mellan 1000 & 1500 bilder liggande i min bank och lyckas ändå att ligga så pass högt i ranking. Varför det och hur då kan man fråga sig.

Jo, det är ett fantastiskt sätt att mäta kvalitet. Och ett av det bästa sätten jag vet för att kunna utvecklas och bli bättre.

En bild som jag älskar behöver nödvändigtvis inte vara bra för någon annan – speciellt inte i ett kommersiellt syfte. Bilder som inte får uppmärksamhet i det här bruset behöver  inte nödvändigtvis vara dåliga utan bara lite långsökta och inte tillräckligt metaforistiska. Svårt ord men vad som menas är att en reklambild inte får vara för fri för tolkning. Den har någon tusendels sekund på sig att träffa rätt, så det måste vara tydligt samtidigt som det inte får bli pastischartat eller pajigt.

En bild som inte säljer ska bort – både från mina kunder eller som i det här fallet från en bildbank.

Bildspråket för varje kund är unikt och det tar ett tag att träffa 100% rätt – men vilket drag det blir när man fått jobba ett tag och hittat ett företags verkliga uttryck.

Jag vet en sak – I´m trending.

Nu är frågan – trendar ditt företag? Eller ska vi ta ett snack om hur ni blir bäst i er bransch på att uttrycka er.

Här trycker du om du vill prata bild och image för ditt företag.

 

 

Meritzo:Alamy