Har du hört den någon gång?

Alla som gör affärer har råkat ut för det mer än en gång - Det kändes rätt

Kommer du ihåg när den senaste affären rullade in med förklaringen att ditt företag - eller till och med Du själv - kändes rätt. Det är ju en grymt skön känsla.

Men det motsatta är inte riktigt lika kul - vi valde din konkurrent för att det företaget, den säljaren osv. - kändes rätt.

Två budskap med olika innehåll och samma förklaring. Det ena får dig att få vingar och det andra gör dig fly förbannad.

Men ska vi lita på den förklaringen - Det kändes rätt ?

 

Är det så att vi fattar affärsmässiga beslut med flygande känslostormar? Euforiskt kastar vi oss in i beslutet om ny bilpark, nytt samarbetsavtal, ny IT-leverantör eller ny revisionsfirma.

Svaret är givetvis nej

Vi fattar affärsmässiga beslut med huvudet påskruvat. Inte minst om det är en grupp människor som tar beslut om en viss upphandling. Det görs kalkyler, referenser kollas, för och emot vägs emot varandra tillsammans med pris/prestanda, finansiering, geografisk närvaro, leveranssäkerhet mm. Listan kan göras hur lång som helst.

Är det då rimligt att man fattar ett beslut som kan sammanfattas med att "det kändes rätt" ?
Om inte - är det en lögn ?

Nej - här också - det blir många nej här..

Vad handlar det om då - när det känns rätt ?

Det handlar om plus-tecken ++
När vi väl bestämt oss för vilka gråa burkar eller vilka vita bilar vi ska köpa in, vilken servicenivå/finansiering etc vi vill ha
När offerter & avtalsförslag börjar rulla in och vi närmar oss ett beslut så tar en annan process vid.

Den samlade mängden intryck

Den organisation som presenterat den största mängden positiva intryck kommer att vinna - alltid.
Mängden intryck under en upphandling är enormt - så stort att vi ofta saknar verbal förmåga att uttrycka oss när vi väl får frågan. Vad fick er att välja oss?

Den organisation som kan visa upp flest positiva effekter av en affär vinner - det är mycket sällan en (1) enskild faktor som avgör en affär.

Ert bildspråk är en av de viktigaste faktorerna till att skapa intryck. Det visar hur ni gör, var ni gör och inte minst - varför ni gör det ni gör.
Det visar också hur ni låter - alltså hur ni pratar - hur ni skapar intryck

Let´s talk about it

Kontakt