Modellfotograf

Att ha rätt modell för rätt tillfälle är en förutsättning för att lyckas. Det finns massor med artiklar på nätet och i tidningar om ”how a model can ruin your shoot”. Men det är som med så mycket annat. Ofta är det inte modellen som gör att plåtningen misslyckas utan bristen på engagemang när modellerna castas. Att välja modell är inte lätt. Varje plåtning ska ju berätta någonting och modellens uttryck är det väsentliga – i alla fall om man som jag jobbar mycket med business.
Förra veckan begav det sig dels på en ren modellplåtning med snygga hår, modeller och bra location. Alla visste vad som skulle göras och vilket resultat som vi ville få ut. Det är svårt att inte bli nöjd med ett sådant team. Tack till Sara Mikaelsson, (Holland Hair ) Assistenterna Peter Möllerström och Nevin Erdemli och inte minst modellerna Anton Blomster och Ebba Mörse.

Men även en flashig modellfotograf måste ju ut i verkligheten ibland. Inför Näringslivsgalan i Enköping skulle olika nominerade porträtteras. Först ut var grisbonden Christer Hylander på Strömsnäs gård. Ett naturbarn kan man säga. Christer poserade gärna man sin ”familj” och en bättre grisbondesmodell går ju inte att få fram. Tack Christer! Ute i bilen satt projektledaren på Eventcity , Nisse Bielfeldt och konstaterade att – f-n vad det luktar gris. Eller hur? men bra bilder blev det. Jag var tacksam att det var först kvällen efter jag skulle på vip-visning på Ralph Lauren.

Veckan avslutades i visningsköket på Miele, Där plåtade vi köks prylar och matlagning med Erik Lallerstedt & Erik´s Sauces.Svårt att hitta en bättre köksmodell än en Lallerstedt på topphumör. Den här veckan fortsätter vi med kökstemat med fotografering av värmländska korvälskaren och trean i Sveriges Mästerkock Anders Juhlin och lite annat. Nästa vecka vet vi hur det gick…