Meningen var bara att göra en cool utställningsbild

Trump Tower

Meningen var bara att göra en cool utställningsbild

Tidig morgon i Februari 2010, brinnande finanskris och kallt i New York.
Jag hade bara tagit med mig ett extremt vidvinkligt objektiv. Bara för att..

Jag stod och väntade i kylan utanför Trump Tower – en bra symbol för tiden, oron och den enorma dumhet som politiker, finansiella aktörer och maktgalenskap hade lyckats skapa – en d-vla röra, enkelt uttryckt

Jag ville ha en bild på byggnaden, med molnen hopande ovanför och bara gula taxibilar i förgrunden.

Molnen fanns där men att gatan skulle fyllas med endast gula taxibilar tog ett tag. Till slut kom tillfället och dagens jobb var färdigt på någon hundradels sekund. Jag kunde ägna mig åt annat som man också vill göra i New York en kall februaridag. Typ gå inomhus och ta en fika.

Jag kunde då inte drömma om att bilden skulle aktualiseras igen, bara sex år senare.
Fast nu får den spegla en annan galenskap. Skapad av samma drivkrafter, rädslor och makthunger.

En bild säger mer än tusen ord säger man. Verkligen så. Speciellt som innebörden kan förändras i ett nafs.

Bilden trycks på aluminium i säljs i numrerad upplaga.