Utställning fotokonst på aluminium under vällingby´s 60-års firande

Den 25 maj 2014 smygstartar min utställning 60 nyanser av Vällingby. Ett fotokonst-projekt där jag fotograferar cityscapes och trycker dom på aluminiumplåtar. Du som sett mina tavlor med motiv från Stockholm och New York kommer att känna igen stilen, men den här gången är samtliga motiv från Vällingby.

60 shades_0835

Utställningen är en beställning i samband med firandet av Vällingby 60 år – den första ABC-staden. Smygstarten innebär att 12 motiv skruvats upp på ekväggar som i helgen kommer att stå i Kfem-huset. Senare kommer utställningen att flytta ut i centrum och succesivt fyllas på med 12 motiv per månad fram till firandet i höst. Det kommer att bli en mäktig känsla att se hela utställningen i full skala.

Kom gärna och titta med jämna mellanrum och upplev hur utställningen växer.

60shades_4292

Så här beskriver jag utställningen på plats

”Utställningen 60 nyanser av Vällingby
60 nyanser av Vällingby är ett projekt som bygger på min kärlek till ”city-scapes”.
Att fånga miljöer och skapa nyanser av färg, vinklar och perspektiv som vi kanske inte alltid ser.
Jag älskar staden – staden är ett levande väsen som ständigt förändras av oss människor. Vi förfular och förskönar – bara genom att finnas till.
Därför är det viktigt att mina bilder speglar just det tillfälle som bilden togs – finns det en överfull papperskorg just då så är den kvar i bilden, inget tas bort.
Både det vackra och mindre vackra måste finnas där som det såg ut just då. Det är tjusningen med fotografi – en hundradels sekund av något.

Men sedan händer något – mina himlar är sällan blå. Dom är ofta lila, svarta, gröna eller någon annan färg, gräset kan bli så där grönt som det bara är på andra sidan.
Vissa detaljer får ibland oförtjänt stor uppmärksamhet. Varför vet jag inte, jag bara ser det så. Jag tar mig friheten att förändra Din värld till min – jag hoppas att Du gillar det.

ABC-staden Vällingby är ett levande väsen, det nya möter det gamla. Miljöer rivs eller får vara kvar. Älskade, saknade, hatade, eller rent av intetsägande miljöer.

Jag gör ett försök spegla ABC-stadens 60-åriga förändring som den ser ut just nu – 2014, ur mitt perspektiv, på plåt, så som du aldrig sett den.”

Per Mikaelsson
Fotograf